MOGELIJKHEID TOT OPLEIDING

Not the end of “physiotherapy”.

1. VISIE

Zolang mensen zich niet bewust zijn van hun lichaam, zijn ze een lichaam. Een dynamische eenheid die zich – onbewust – aanpast aan de evoluerende omgevingen.

Pijn en/ of moeheid brengt daar verandering in. We zijn dan niet meer, maar we hebben dan een lichaam (met verlies van eenheid). Het onderbewuste lichaamsschema en het bewuste lichaamsbeeld komen niet meer overeen, zijn niet meer identiek. We zijn ons continu bewust van ons lichaam. De hanteerbaarheid van de wereld en de mogelijkheid om in die wereld te functioneren is verstoord.

De revalidatie is in de eerste plaats gericht op het herstel van de patiënt als een dynamische eenheid. Er is geen ‘instant succes’ zoals bij een acuut probleem, eerder een geduldige begeleiding naar zelfzorg. Of de aanpak succes heeft hangt voor een groot deel af van de patiënt. Wij kunnen enkel de tools aanreiken. Therapietrouw kan een heikel punt zijn. Opvolging thuis via videoconsult zorgt voor meer therapietrouw en daardoor ook voor een beter herstel. Van een Body in pieces naar een Body in Peace…

2. DE PRAKTIJK

Zolang de Covid maatregelen gelden wordt de opleiding gegeven via beeldbellen. De opleiding is individueel, het aantal sessies wordt vooraf afgesproken. Zodra mogelijk wordt er terug in groep of in een buddy-systeem opleiding gegeven.

Steeds zorgen we vooraf voor de nodig door te nemen literatuur. Zo kunnen we onmiddellijk praktisch van start gaan. Bewegingswetenschap kan je dan wel in een boek leren, toegepaste bewegingswetenschap niet. Steeds beginnen we met naar de echte dagelijkse praktijk te kijken en gebruiken we beide uitgeschreven veldenmodellen, dat voor de arts én dat voor de kinesitherapeut, optredend als bewegingsconsulent. Vraag ernaar, we sturen je graag beide gepubliceerde artikels.

Ben je geïnteresseerd in deze werkmethode, mail ons dan je gegevens via jan@yesbody.be zodat we een voorstel kunnen doen voor een 15 minuten videogesprek (gratis). Vergeet je telefoonnummer niet te vermelden.

Je kan dan virtueel op onze deur kloppen (op een vooraf afgesproken tijdstip) via www.whereby.com.

T e r u g . . .