YesBody is een programma uitgewerkt voor langdurige klachten bij diverse autonome disfuncties (ME/ CVS, fibromyalgie, spasmofilie, burn-out, post-covid…) waarbij pijn en vermoeidheid het dagelijks functioneren belemmeren.
Laat acute klachten niet chronisch worden…

 

"Morgen wordt beter"

Minder moe
Minder pijn
Minder vertwijfeld,…

Onze missie

Jan b Eyskens, Ph.D.
Doctor in de Medische Wetenschappen

Bewegingsconsulent
Filosofisch Practicus

jan@yesbody.be

"Ik ben nu het lichaam dat ik hier heb!"

J b E

“Zeg na, en lees verder waarom…”

Het YesBody-programma

Vriend van je lichaam

Bij ‘ik ben het lichaam’ ligt het accent op BEN. Vergeet het concept mind/ body, ga uit van één geheel. Zonder lichaam geen werkend brein, zonder brein geen functionerend lichaam. Belichaamde cognitie of belichaamde filosofie zijn de gangbare termen.

Als mens (vanuit ons lichaam) zijn we continu – het Nu – in interactie met onze omgeving, met de context – het Hier – waarin we ons bewegen.

Kunnen we niet meer functioneren zoals we graag zouden willen, dan moeten we beide aanspreken: én ons lichaam én de context.

Degene die je beter zal maken, de beste therapeut, dat bent jij. Wij zijn er om je te begeleiden in het veranderingsproces. Hoe we dat doen?

Door je tools aan te reiken zoals een energiebesparend en pijnvermijdend bewegingspatroon zodat je niet belemmerd wordt door pijn en/ of moeheid. Met handvatten (hints, cue’s) om de context in een breder kader te zien. Door je te leren jezelf te observeren en te begrijpen wat de situatie is. ‘E-moties’ te veranderen door een eigen regie te voeren.

Het wordt misschien niet meer zoals het vroeger was, maar daarom niet minder boeiend.

YESBODY: MAAK EEN AFSPRAAK MET JEZELF

Ben je benieuwd en wil je graag meer weten. We vertellen het je graag in een 15 minuten gratis videogesprek. Klik dan bovenaan op jan@yesbody.be en mail ons je naam en telefoonnummer. We nemen daarna contact op via mail.

Je kan dan virtueel op onze deur kloppen op een vooraf afgesproken tijdstip via www.whereby.com.

WELKOM

In Wilrijk en Gent en zeker meer en meer sinds de Corona-pandemie ook met videogesprekken. We doen dus terug ‘huisbezoeken’.

EEN AFSPRAAK MAKEN

Afspraken liefst telefonisch op het nummer 0486 50 70 01 (voor Nederland +32 486 50 70 01), dit ook liefst op het uur.

We leggen dan een moment vast en vragen je om een mail te sturen met je telefoonnummer. We beantwoorden deze mail binnen de 24 uur met een bevestiging van het moment, de wijze van contact (face-to-face en dus ook het plannetje van de weg; voor videogesprekken de link www.whereby.com). Dit telkens met een intake formulier. Dat kan je ingevuld terugmailen.

OPVOLGING

Ook na de sessies staan we klaar om je verder op te volgen met raad en daad. Een korte vraag, een commentaar bij een foto van een houding, een beweging is snel beantwoord. We helpen je dan wel verder. We noemen dat ‘de staart van het beest’.